Svaret på spørsmålet over er kanskje nei. All denne preppingen av kroppen gir dem mot til å kaste seg utfor elver i enkle kajakker, bestige de høyeste tinder, og kaste seg inn i fotballtakinger som om det gjaldt livet. Disse folka, må skaffe seg forsikring!

For gjort å skade seg
Det er så lett å skade seg på ferie. For noen år tilbake ferierte jeg i Alpene. Der var et par øl eller litt vin vanlig tilbehør til høyfjellets gourmetmat.

Mot slutten av dagen var det stadig flere redningsmannskap og helikoptre i løypene. Hva vet jeg, kanskje var det noen kjernesunne nordmenn som litt uvant med treretters alkolunsj på 2000 meter, fikk litt problem med å stå ned bakken?

Men du trenger ikke gjøre noe dristig for å være ille ute. Selv om du fortsetter å trene, knaske gulrøtter og drikke urtete, kan du treffe noen hyggelige mennesker. Rettere sagt: Du kan bli truffet av noen glade gutter, rett i støtfangeren! Håper du ikke får nakkeproblemer. Men er du ille ute, er du i hvert fall bedre stilt, hvis du er forsikret, enn hvis du skal krøke deg frem uten hjelp.

Ekstra trygghet
Du trenger heller ikke være syk eller skadd for å ha glede av forsikring. Jeg hadde småbarn for noen år tilbake på ferie i Spania. Forsikra var vi, kona jentungen og jeg. Da ungen fikk feber mens vi satt på restaurant, ble jeg ikke bare engstelig, men lettere hysterisk. Kona bare vifta det bort, og sa noe sånt som «Ja, unger, er unger».

Selv insisterte jeg på å oppsøke lege. Dro til sykehus gjorde vi, med reiseforsikring i hånden. Brøytet meg frem foran halvdøde spanjoler, og inn på legeværelset hvor legen konstaterte at, ja, helt korrekt, ungen hadde feber. Men heller ikke noe mer.

Vel, best er det å være på den trygge siden, ikke sant?

Ikke stol på urteteen
De fleste har på en eller annen måte tabbet seg ut oss når vi er i syden, eller på fjellet. Vi er jo å ferie! Du gjør nye ting, og sprenger grenser, rett og slett fordi du synes ferien burde by på utfordringer. Tenk litt på det allerede før du reiser. Og forsikre deg deretter.

Derfor disse ord: Enten du liker å kaste deg ut i eventyr, er innbilsk syk eller liker å svinge deg med ukjente på fremmede dansegulv, bør du være forsikret. Uansett hvor mye urtete du drikker, hvor mange gulerøtter du stapper i deg, og hvor ofte du går på helsestudio når du er hjemme i Norge.

VÆR FORSIKRA!